2012. november 9., péntek

NŐ ÉS SZERELEM


NŐ ÉS SZERELEM

A nő isteni lény, pusztán tiszta szeretet. Tudatosság, alap, amely megtestesít anyát, testvért, lányt, szeretőt, vigaszt, támaszt, Istent – mindet egyszerre női alakban. De csak akkor, amikor tudatos.
Az ilyen tudatosság a MOST, amiben nem szerepel idő. A tudatosság nélkül a nő ragaszkodik a különböző női szerepeihez, és azokká válik különböző időpontokban - így anya, lány, szerető, stb. Mindezen tulajdonságokat egyszerre hordozni túl van az egyidejű ismereteken. Ahhoz, hogy azt a tiszta tudást bírd, vagy az légy, nem tudhatsz semmit. Egyszerűen csak az vagy, ami vagy, cselekedet és csend belül, pillanatról pillanatra; de azzal a tudatossággal, hogy hűnek kell lenned a szeretethez, vagy ahhoz a leírhatatlan "ahhoz", ami te vagy.

A nő ma többé vagy kevésbé féltudatos. Ahelyett, hogy a szeretetnek az az értékes tudása vagy tudatossága lenne, amit az élet feltárt neki, érzelmileg felosztja magát abba az összevisszaságba, hogy néha anya (a gyermekeié is és a férfié is), néha szerelmes, néha húg, néha lány, vigasz, támasz.
És néha - nagyon ritkán - saját tapasztalatából látja a hiábavaló próbálkozást, hogy megpróbálja megváltoztatni a férfit vagy megtanítani neki a szeretet valóságát. Azt hinni, hogy meg tudja változtatni, a legfőbb hibája.
… A férfit nem taníthatja nő. … A férfianak szeretnie kell a nőt. Nem bármelyik nőt. Bármelyik nő bele fog szeretni az édes beszédéért, az igéreteiért, a nyilvánvaló jó szándékú nyíltságáért, az aranyos elveszett-kisfiú kinézetéért, szexuális vitézségéért; és legfőképpen halálosan biztos lesz abban, hogy az ő szerelme megváltoztathatja a férfit. Vagy enged a bizonytalanság érzésének, szeretet igényének vagy képzelt szexuális szükségleteinek. Vagy csak használja, félrevezeti, piszkálja és így vagy úgy elhagyja a férfit.
Az egyetlen nő, akit férfi igazán tud szeretni, a tudatos nő, a nő aki a szerelemben nem alkuszik.
… De hol van ő? Merre van?
Addig nincs ott, amíg a férfi nem akar igazán szeretni és változni. Akkor megjelenik. Különben a férfi hiábavalóan keres.
...
HOGYAN
Ahhoz, hogy a férfi egy ilyen nőt szeressen, fel kell hagynia a negativitásával, önmaga megkérdőjelezésével, függetlenségével, kikötéseivel, képzelt tekintélyével és a szerelemtől való félelmével. A nő nem fogja buzdítani és nem fog érzelmeket követelni tőle. Számára nem ez a szerelem.
A férfi azért szereti, mert nem tud mást tenni. Elegendően alázatos ahhoz, hogy lássa a tudatosság erejét a nőben, amely nem alkudozik az igaz szerelemről. És mégis, a nő sosem feltételezi, hogy ő kicsit is különleges. Csak a férfinak különleges.
A férfi nem akar mást, csak vele lenni, vele élni, mindig mellette lenni és gondoskodni róla.

Íly módon hozza vissza az ilyen nő a férfit a szerelemhez – anélkül, hogy bármit tenne azon kívül, hogy igaz.
Ehhez szükséges egy nő, aki az igazi szerelem.
Lennél te?

(Írta: Barry Long)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése