2012. április 28., szombat

Mit várhat el a nő a párkapcsolatban?


















Mit várhat el a nő a párkapcsolatban?

Az egyik lábtörlőt csinál a pasijából, a másik maga fekszik a küszöb elé, hadd töröljék belé a lábukat még páran. Pedig léteznek olyan alapvető értékek egy kapcsolatban, amit joggal várhat el a nő.

És akkor még az extrákról nem is beszéltünk. Márpedig a különbség egy, a megalázás határát súroló kapcsolat, és egy őszinte, szerető kapcsolat között épp az extrákban rejlik.

Alapfelszereltségnek számít (tehát kínos még a tény is, hogy említeni kell) a monogámia, a hűség, a tisztelet, az őszinte és nyílt kommunikáció, a kedvesség, és magának a kapcsolatnak a kinyilatkoztatása. Ez azt jelenti, hogy az illető férfiember döntést hoz a nővel kapcsolatban, amit aztán fel is vállal. Ez megmutatkozik többek között az időbeosztásában, a fontossági sorrendekben, és a világ felé küldött jelzésekben is.

Ezek minimálisan elvárható dolgok egy kapcsolatban, ahogy az is, hogy a nő lássa: a férfi boldog attól, hogy vele van, fontos számára, és szeretné megosztani vele az élete és a lelke bizonyos darabkáit. Ha nincs "státusz", azaz nem vállalja fel a partnerét szívvel-lélekkel, akkor a nőnek rá kell jönnie: ez bizony nem is kapcsolat. És ezen a ponton neki kell dönteni, és tartani magát vágyaihoz és az igényeihez, hogy találjon valakit, aki valóban megérdemli és meg is becsüli.

És mi a helyzet az extrákkal? Nem kötelező. Nem elvárható. Nem is könnyű dolgok ezek a legtöbb férfi számára. Mégis a legtöbb nő ettől lesz boldog, ettől nyugszik meg, és ezektől az apróságoktól lesz a férfi örökké szeretett, ritka, nagyra becsült partner.

Csak ölelj meg!
Ami egy nő fejében és lelkében végbemegy, örök rejtély a férfi számára. A nők állandóan terveznek, aggódnak, lelkesednek, számolnak, rágódnak, megbántódnak, kiengesztelik magukat, és naponta százszor harcolnak meg a maguk árnyékával. Szükségük van arra, hogy odabújhassanak a párjukhoz, aki átöleli és megnyugtatja őket. Nem, ezúttal nem a szexről van szó, függőleges állapotban is meg lehet ölelni egy nőt. Sőt! Egyszerűen el kell neki mondani, hogy minden rendben van, és hogy mindig ott leszel neki, hadd érezze, hogy nincs egyedül.

Amikor szüksége van valakire
Bár gyakran úgy tűnik, hogy a nők a rossz fiúkra buknak, ez a vonal hosszú (sőt, közép-) távon mindig elbukik. Amikor élesedik a helyzet, amikor nem minden szép és jó (tehát a rendes hétköznapokban), akkor a nőnek olyan valakire van szüksége, akire számítani lehet. A filmekben is ugyanez történik: mindig abba esik bele a nő, aki a végén megjelenik, és megmenti őt a bajtól. Olyankor nem számít, az illető mennyire gazdag vagy jóképű. Csak az számít, hogy ott van - nem csak jelen van, hanem szívvel-lélekkel ott van -, amikor szükség van rá.


(Kiskegyed)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése